Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΜΩΡΑΪΤΙΚΩΝ «ΜΠΕΛΚΑΝΤΟ» ΣΤΟ 5ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2016


Διεύθυνση: Γεώργιος Άνθης
Συνοδεία: Σοφία Παναγιωτοπούλου

Η Χορωδία «Μωραΐτικα Belcanto»  ιδρύθηκε το 2013 με μαέστρο τον Δημήτρη Γεωργουλά. Έλαβε μέρος στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού συλλόγου Πεντατίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μωραϊτίκων το 2013 και 2014.
Τον Μάρτιο του 2013 συμμετείχε στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής . Τον Αύγουστο του 2013 παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια στο Ξενοδοχείο Albatros Το Δεκέμβριο του  2013 τραγούδησε στα Τρίκαλα στο Μύλο των Ξωτικών.
Τον Μάρτιο του 2014 συμμετείχε στο 3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής.
Από την αρχή της ίδρυσής της ψάλλει στις μεγάλες εορτές στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Μωραΐτικα. Από τον Οκτώβριο 2014 έχει μαέστρο τον καθηγητή μουσικής κ. Γιώργο Άνθη με τον οποίο στις 25 Απριλίου 2015 διοργάνωσε την 1η Μουσική συνάντηση χορωδιών με τίτλο «εφτά τραγούδια θα σου πω» στο ξενοδοχείο Δελφίνια σστα Μωραΐτικα. Συμμετείχαν οι Χορωδίες Άνω Κορακιάνας , η Χορωδία Βραγκανιωτίκων και η Μαντολινάτα Menestreli.
Από την αρχή του χρόνου λειτουργεί παράρτημα της Χορωδίας με σκοπό την εκμάθηση Κερκυραϊκής Ψαλτικής από την κ. Σταματίνα Καρύδη.
·  

Παρακολουθήστε τη συμμετοχή της Χορωδίας στο 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας 2015.Παρακολουθείστε το πρόγραμμα των Εκκλησιαστικών ύμνων της Χορωδίας μέσα από τα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό.


       «Το φαιδρόν» Αναστάσιμο Απολυτίκιο Ήχος Δ΄. Αρ. Μοναστηριώτη. Διασκευή: Γ. Άνθης.


·         Πολυέλεος «Εξομολογείσθαι τω Κυρίω» Ήχος Α΄ Παντελεήμονος Ιερ. Σιμονοπετρίτου.
·         «Κατευθυνθήτω» Θ. Λειτουργίας Προηγιασμένων Δώρων. Καταγραφή Γ. Μπογδάνος, Εναρμόνιση Φ. Αργυρός. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου