Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ ΣΤΟ 5ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2016





Διεύθυνση Περικλής Παπαδόπουλος

H  χορωδία  του  Πολιτιστικού  Συλλόγου  των  Αργυράδων  έχει  ιστορία  που  ανάγεται  στο  δεύτερο  μισό  της  δεκαετίας  του  1920-30 (Κόρο) με  μαέστρο τον  μουσικοδιδάσκαλο   Κ. Μανέτα.  Η δεκαετία του ’90 είναι η χρυσή της δεκαετία, όπου με την καθοδήγηση του αείμνηστου Νίκου Δουκάκη η χορωδία διαπρέπει εντός και εκτός του νησιού μας.

Το φθινόπωρο του 2010, επιχειρείται η επανασύσταση της χορωδίας με την δημιουργία ενός μουσικού συνόλου με μαέστρο τον κο Νίκο Βλάχο.
Ένα χρόνο μετά με την καθηγήτρια μουσικής κα Σοφία Κοκκινέλη το μέχρι τότε μουσικό σύνολο, μετατρέπεται σε μεικτή τετραφωνική χορωδία.
Έχοντας εμπλουτίσει το ρεπερτόριο με ακούσματα διαφόρων μουσικών ειδών  (παραδοσιακά και σύγχρονα) η χορωδία πλέον μπορεί να συμμετέχει ξανά στις διάφορες χορωδιακές συναντήσεις ανά την Κέρκυρα.

Η  πρώτη της έξοδος από το νησί πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2014 με τη συμμετοχή της σε συνάντηση χορωδιών στη Γουμένισσα του Κιλκίς και εν συνεχεία στην Ηράκλεια  Σερρών. Το 2015 συμμετείχε στη χορωδιακή συνάντηση της Βόνιτσας και τον Νοέμβριο έλαβε μέρος στο πρώτο της Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στη Θεσσαλονίκη.

Η χορωδία συμμετέχει επίσης στις εκδηλώσεις όλου του χρόνου (Χριστούγεννα – Απόκριες – Πάσχα – Καλοκαίρι) του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυράδων και από το 2015 για πρώτη φορά συμμετείχε στις κατανυκτικές εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ψάλλοντας εκκλησιαστικούς ύμνους
Την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυράδων από το Μάρτιο του 2014, διευθύνει ο συνθέτης κος Περικλής Παπαδόπουλος Σχολικός Σύμβουλος εκπαιδευτικών μουσικής αγωγής Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης της περιφέρειας Ιονίων νήσων.

Παρακολουθήστε τη συμμετοχή της Χορωδίας στο 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας 2015.



Παρακολουθείστε το πρόγραμμα των Εκκλησιαστικών ύμνων της Χορωδίας μέσα από τα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό.



·         «Σε υμνούμεν» Περικλή Παπαδόπουλου
·         « Την ωραιότητα της παρθενίας Σου» Θεοτόκιον 
·         «Τον νυμφώνα σου βλέπω» Εξαποστειλάριον
·         «Τη Υπερμάχω»  Κοντάκιον
Χορωδιακή επεξεργασία: Περικλής Παπαδόπουλος












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου