Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ» ΣΤΟ 5ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2016





Διεύθυνση: Γεώργιος Λαδοβρέχης.

    Η χορωδία της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, ιδρύθηκε το 1987 από τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Τιμόθεο με καλλιτεχνικούς διευθυντές τον κο Ευάγγελο Τζελά, λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών και τον κο Σωτήριο Αντίοχο, λαμπαδάριο του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Σπυρίδωνος.Το 2001 διεκόπη η λειτουργία της και επαναλειτούργησε το 2009 με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κο Ιωάννη Σχώρη, πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αναλήψεως Βόλου. Διδάσκοντες της Σχολής είναι ο διευθύνων την χορωδία πρωτοψάλτης και καθηγητής κ. Γεώργιος Λαδοβρέχης, ο πρωτοψάλτης και καθηγητής κ. Νικόλαος Μακρόπουλος και ο Ιεροδιάκονος Νεκτάριος Μπόκος.
Η χορωδία είναι μικτή και αποτελείται από αποφοίτους και σπουδαστές της Σχολής.
    Στις επίσημες εμφανίσεις της από το 2009,περιλαμβάνονται οι  καθιερωμένες από την Ι. Μητρόπολη εκδηλώσεις, καθώς και άλλες έκτακτες.
    Αξίζει να σημειωθεί, ακόμη, ότι έλαβε μέρος στην παρουσίαση του ποιητικού έργου του κ. Δημητρίου Μπρούχου, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον Άγιο Σπυρίδωνα το 2013, καθώς και στην παρουσίαση του μουσικού ορατορίου «Η Ένωση» του συνθέτη κ. Γεωργίου Κατρή για την επέτειο των 150 χρόνων από την προσάρτιση των Επτανήσων στην Ελλάδα το 2014, ενώ σημαντική στιγμή για την χορωδία απετέλεσε η συμμετοχή στην πανήγυρη του Αγίου Σπυρίδωνος τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους με αφορμή την επίσκεψη του Οικ. Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
    Ακόμη, η χορωδία «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ» αριθμεί πέντε με την φετινή συμμετοχές στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κερκύρας.
    Εκτός από τις καλλιτεχνικές της παρουσίες, η χορωδία έχει ψάλει στις πανηγύρεις πολλών Ιερών Ναών της Κέρκυρας, μία από τις οποίες ήταν του Αγίου Αρσενίου Μητροπολίτου Κερκύρας και στην Ιερά Αγρυπνία που τελέστηκε προς τιμήν των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου και Παϊσίου του Αγιορείτου τον Φεβρουάριο του 2015.
    Την διεύθυνση της χορωδίας αναλαμβάνουν εκ περιδρομής οι διδάσκαλοι της Σχολής.
     
·      


Παρακολουθήστε τη συμμετοχή της Χορωδίας στο 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας 2015.



Παρακολουθείστε το πρόγραμμα των Εκκλησιαστικών ύμνων της Χορωδίας μέσα από τα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό.


   Κεκραγάριον Ιακώβου πρωτοψάλτου σε ήχο α΄ και μέλος αργό στιχηραρικό,
 
·         «Ατενίσαι» Ιδιόμελον Μ. Τεσσαρακοστής Ιακώβου πρωτοψάλτου σε ήχο πλ. δ΄ και μέλος αργό στιχηραρικό.
 
·         «Άξιον εστί» Μιχαήλ Χατζηαθανασίου σε ήχο πλ. α΄ Φρύγιο.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου