Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΟΤΑΜΟΥ – ΛΑΚΩΝΩΝ ΣΤΟ 5ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2016





Διεύθυνση Ροζίνα Ανεμογιάννη
Συνοδεία: Λίζα Γιαννακοπούλου.
(Παρακαλώ να ετοιμάζεται η Χορωδία Εβροπούλων «Ο Καποδίστριας»).

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ « ΟΙ ΛΑΚΩΝΙΤΕΣ»
Το έντονο θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων λειτούργησε καταλυτικά στην ίδρυση της χορωδίας μας. Από τα διασωθέντα βιβλία ( παρτιτούρες) και μαρτυρίες κατοίκων η ίδρυσή της χρονολογείται το έτος 1935, που στην αρχή είχε περισσότερο χαρακτήρα κόρου δηλαδή χορωδία εκκλησιαστικής μουσικής.
    Σήμερα αποτελείται από 35 χορωδούς και το ρεπερτόριό μας περιλαμβάνει παλιές αξέχαστες μελωδίες και επτανησιακές καντάδες. Μαέστρος μας είναι η καθηγήτρια μουσικής και ιστορικός κ. Ροζίνα Ανεμογιάννη.
Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε μια όαση που να παρέχει πολιτισμό και  καλλιέργεια  πνεύματος συντελώντας με τη μουσική στη ψυχική και διανοητική διάπλαση των νέων.
    Η παρουσίες μας στη μουσική σκηνή είναι αρκετές στο νησί μας , αλλά και εντός και εκτός Ελλάδας.
Πολιτιστική Ένωση Ποταμού «Ο Μπόργος»
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
    Η Πολιτιστική Ένωση Ποταμού «Ο Μπόργος» ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό τη διάσωση, διατήρηση και προαγωγή της πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς, των ηθών και εθίμων του τόπου μας. Η χορωδία του συλλόγου ιδρύθηκε το 1995. Απαρτίζεται σήμερα από 40 χορωδούς, άνδρες και γυναίκες, που αποτελούν το τμήμα συναυλιών και το εκκλησιαστικό τμήμα.
Η χορωδία έχει λάβει μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται στο νησί μας αλλά και εκτός αυτού στην Ελλάδα ( Γιάννενα, Λευκάδα, Θες/νίκη) και το εξωτερικό (Κύπρο, Βουλγαρία, Σερβία, Ιταλία). Έχει ερμηνεύσει τραγούδια κλασικά, έντεχνα, δημοτικά, παραδοσιακά καντάδες.
Με το εκκλησιαστικό τμήμα συμμετέχει σε λιτανείες, θρησκευτικές εκδηλώσεις, λειτουργίες και γάμους. Η χορωδία μας τελεί σήμερα υπό την Διεύθυνση της κ. Ροζίνας Ανεμογιάννη.
 



Παρακολουθήστε τη συμμετοχή της Χορωδίας στο 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας 2015.



Παρακολουθείστε το πρόγραμμα των Εκκλησιαστικών ύμνων της Χορωδίας μέσα από τα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό.


 ·         Σημερον κρεμαται........ Θ. Πολυκράτη. 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου