Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Η «ΥΜΝΩΔΙΑ» ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΣΤΟ 5ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2016





Διευθυνση Ιωάννης Τσάμης

Η βυζαντινή & παραδοσιακή χορωδία γυναικών «Υμνωδία» του δημοτικού ωδείου Αμπελοκήπων δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2009 έπειτα από εισήγηση και πρωτοβουλία του δάσκαλου βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής του ωδείου Ιωάννη Τσάμη και ορισμένων μελών,να παρουσιαστεί μία χορωδιακή πρόταση αποκλειστικά από γυναικείες φωνές.
Σκοπός της  παραπάνω προσπάθειας είναι η διδασκαλία, η εκμάθηση και η εκτέλεση με βυζαντινή σημειογραφίαείτε βυζαντινών μαθημάτων είτε παραδοσιακών τραγουδιών, αλλά και η ευρύτερη παρουσίαση και ανάδειξη της εθνικής μας μουσικής και πέρα από τα όρια του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, γνωρίζοντας την πολυδιάστατη δράση του δ. ωδείου στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης, αλλά και έξω από αυτήν .
Αποτελείται από μέλη που έχουν πτυχίο βυζαντινής μουσικής, δίπλωμα μουσικοδιδασκάλου ή φοιτούν σε μία από τις τάξεις του αντίστοιχου τμήματος του ωδείου.Έχει ήδη παρουσιάσει δείγματα της προσπάθειας της σε διάφορες εκδηλώσεις του δ. ωδείου του δήμου και έχει λάβει μέρος σε συναντήσειςκαι φεστιβάλχορωδιών στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Δάσκαλος και χοράρχης είναι ο Ιωάννης Τσάμης,, Καθηγητής Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής του δημοτικού Ωδείου Αμπελοκήπων.



Παρακολουθήστε τη συμμετοχή της Χορωδίας στο 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας 2015.



Παρακολουθείστε το πρόγραμμα των Εκκλησιαστικών ύμνων της Χορωδίας μέσα από τα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό.



·       Αλληλουάρια Αποστόλου Σίμωνα Καρά, ήχος α’
·       Αινείτε, Ιακώβου, διασκευή Θρας.Στανίτσα, ήχος γ’
·       Θεοτόκε Παρθένε, σύντομο μέλος, Αβραάμ Ευθυμιάδη, οκτώηχον
·       Μη αποστρέψης, Προκείμενο Μ.Τεσσαρακοστής, Ιακώβου, ήχος πλ.δ’
·       Ερχόμενος ο Κύριος, Στιχηρό αίνων Όρθρου Μ.Δευτέρας, Κ.Πρίγγου, ήχος α’
·       Τρισάγιον & Δύναμις Κυριακού Ιωαννίδου του Καλογήρου, ήχος πλ.α’






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου