Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ «ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ» ΣΤΟ 5ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2016Διεύθυνση: Γεώργιος Άνθης
Συνοδεία: Πέλη Κοντογούρη.

Μικτή τετράφωνη χορωδία αποτελούμενη από 30-35 χορωδούς. Αποτελεί τμήμα της Φιλαρμονικής Κορακιάνας <<ο Σπύρος Σαμάρας>> , η οποία έχει βραβευθεί με το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών για το έργο που επιτελεί στην περιοχή της.

Η χορωδία συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα της έδρας της στην Κέρκυρα, αλλά και εκτός Κερκύρας. Είναι η συνέχεια χορωδιακών σχημάτων που υπήρχαν στην Κορακιάνα από τις αρχές του περασμένου αιώνα.

Έχει λάβει μέρος με επιτυχία σε πολλά φεστιβάλ όπως: Μουδανιών Χαλκιδικής, στο Κιλκίς, στον Δήμο Αθηένου της Κύπρου, στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βερόνα στην Ιταλία.

Συνόδευσε τον  Goran Brekovits στη μεγάλη συναυλία που έδωσε στην Κέρκυρα.

Συμμετείχε σε εκδηλώσεις μνήμης για την Μικρασιατική καταστροφή στο νησί της Πάρου.

Το Νοέμβριο του 2014 συμμετείχε στο πρώτο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Ναυπλίου.

Tον Φεβρουάριο του 2015 συμμετείχε με όλα τα τμήματα της φιλαρμονικής στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Αιγινας για την ορκομωσία της  πρώτης Κυβέρνησης του Νεότερου Ελληνικού Κράτους υπό τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 συμμετείχε στις εκδηλώσεις <<Παναγρίνια 2015>> στην πόλη του Αγρινίου και τον Μάρτιο του 2016  έλαβε μέρος σε συνάντηση χορωδιών στην Καρυδίτσα Κοζάνης.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας, εκπροσωπείται στο Δ.Σ. και συμμετέχει στις εκδηλώσεις που οργανώνει η Ένωση.

Το ρεπερτόριο της χορωδίας είναι κατ' εξοχήν τραγούδια σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, επτανησιακά, τοπικά και παραδοσιακά.

Από το 2003 την διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει ο καθηγητής μουσικής κ. Γιώργος Άνθης.
 

Παρακολουθήστε τη συμμετοχή της Χορωδίας στο 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας 2015.Παρακολουθείστε το πρόγραμμα των Εκκλησιαστικών ύμνων της Χορωδίας μέσα από τα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό.


 

·         «Άξιον εστί» Ήχος Γ΄.
·         Πολυέλαιος «Εξομολογείσθαι τω Κυρίω» Χορωδιακή επεξεργασία Θ. Παπακωνσταντίνου. Μονωδία: Αφροδίτη Παπαβασιλείου.
 
·         «Σε υμνούμεν» Θ. Παπακωνσταντίνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου