Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΟ 5ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2016





Διεύθυνση: Valentin Stefanov

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

    Η Μικτή Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 1984, με σκοπό να καλύψει το κενό που εμφάνιζε στον τομέα του χορωδιακού τραγουδιού η πόλη των Ιωαννίνων.
    Στην 30χρονη ιστορία της η χορωδία εμφανίστηκε κατ' επανάληψη στα Ιωάννινα και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, από την Ξάνθη ως την Καλαμάτα, στα φεστιβάλ της Τρίπολης, Ιεράπετρας, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κηφισιάς, της Κωνσταντινούπολης και σε πολλά άλλα.
    Παρουσίασε δημοτικά τραγούδια της Ηπείρου από την τηλεόραση της ΕΤ-1. Το 1997 έλαβε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής του Λορέτο της Ιταλίας. Το 1999 εμφανίστηκε στα φεστιβάλ του Καζανλάκ της Βουλγαρίας, των Τρικάλων και της Σπάρτης. Το 2000 η χορωδία τραγούδησε σε πόλεις της Πορτογαλίας και το 2002 στη Σόφια, τη Μεσημβρία και τον Πύργο της Βουλγαρίας.
    Τον Ιούνιο του 2005 έλαβε μέρος στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ της VALDAORA στη Βόρεια Ιταλία. Το 2006 παρουσίασε ηπειρώτικα τραγούδια στη ΝΕΤ σε εκπομπή αφιερωμένη στην απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων και το 2007 η χορωδία τραγούδησε στα Τίρανα, στο Δυρράχιο και στη Σκόδρα της Αλβανίας. Τον Οκτώβριο του 2009 η χορωδία έλαβε μέρος σε φεστιβάλ στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας. Τον Οκτώβριο του 2012 έλαβε μέρος σε φεστιβάλ χορωδιακής μουσικής στο Γκάμπροβο της Βουλγαρίας. Τον Ιούλιο του 2013 και του 2014 χορωδοί της Μικτής χορωδίας έλαβαν μέρος στο 9ο και 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου στην Ερμούπολη της Σύρου.
    Τα τελευταία χρόνια η χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων συνεργάζεται με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών και παρουσιάζουν έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών στην πόλη των Ιωαννίνων.
    Τη χορωδία διδάσκει και διευθύνει από το Σεπτέμβριο του 1994 ο Μαέστρος Βαλεντίν Στεφάνωφ.

Θα παρακαλούσαμε την κ. Ελένη Γκαλντέμη Εύφορο του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων να προσέλθει στο βήμα για να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό.


Παρακολουθήστε τη συμμετοχή της Χορωδίας στο 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας 2015.



Παρακολουθείστε το πρόγραμμα των Εκκλησιαστικών ύμνων της Χορωδίας μέσα από τα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό.



·       «Τη Υπερμάχω» σε διασκευή Μ. Καλομοίρη.
·       Επινίκιος Ύμνος, θεωρείται ο αρχαιότερος ύμνος, Θεόδωρου Παπακωνσταντίνου 
·       Άγιος ο Θεός, του Μιχάλη Αδάμη

 ·       Αινείτε, του Μιχάλη Αδάμη
·       Tebe poem, (Σε υμνούμε) του Σέρβου Stevan Mokranjac 

·       Slava Otsu i Sinu (Δόξα Πατρί και Υιο) Μ. Verbistsky.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου