Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΒΡΟΠΟΥΛΩΝ «Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» ΣΤΟ 5ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2016Διεύθυνση: Πέλη Κοντογούρη
Συνοδεία: Antonio Roberto Mazzeo

  Η Χορωδία ιδρύθηκε το 1997.Είναι ένα τετράφωνο μικτό φωνητικό σύνολο που υπηρετεί την επτανησιακή και την έντεχνη μουσική.Αποτελείται από 55-60 ερασιτέχνες χορωδούς διαφόρων ηλικιών, που τους ενώνει η αγάπη για το τραγούδι .Στην πορεία της η χορωδία έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Κέρκυρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Φάρσαλα, Άσσο Κορινθίας, Μέτσοβο, Κύμη Ευβοίας, Γιαννιτσά,Λάρισα,Χαλκίδα, Ηράκλειο Κρήτης όπου και αδελφοποιήθηκε με το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου) και του εξωτερικού (Αγ.Σαράντα  Αλβανίας, Λευκωσία Κύπρου).Συμμετέχει σε όλα τα πολιτιστικά και θρησκευτικά δρώμενα της Κέρκυρας και σε διεθνή φεστιβάλ χορωδιών . Έχει συνεργαστεί με πολλές χορωδίες, φιλαρμονικές,συμφωνικές ορχήστρες και άλλα μουσικά σύνολα της Κέρκυρας. Τον Αύγουστο του2010 η χορωδία έδωσε συναυλία προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Επίσης τον Ιούλιο του2011 η χορωδία τίμησε και βράβευσε σε συναυλία -αφιέρωμα τον κερκυραίο μουσικοσυνθέτη κ. Γιώργο Κατσαρό . Επίσης τον Αύγουστο του 2013 η χορωδία έδωσε μια συναυλία -αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο στην οποία παρευρέθηκε και ο ίδιος ο συνθέτης .Τον Σεπτέμβριο του 2015 η χορωδία είχε την μεγάλη τιμή να τραγουδήσει για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο. Η Χορωδία έχει δώσει επίσης πολλές συναυλίες για φιλανθρωπικό σκοπό Τον Φεβρουάριο του 2016 διοργάνωσε το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ όπου συμμετείχαν αξιόλογες χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.Από το 2001 την διδασκαλία ,προετοιμασία και διεύθυνση της χορωδίας έχει αναλάβει η καθηγήτρια μουσικής απόφοιτος του  Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Διεύθυνσης Παιδικής και Σχολικής Χορωδίας κ. Πέλη Κοντογούρη. 

Παρακολουθήστε τη συμμετοχή της Χορωδίας στο 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας 2015.Παρακολουθείστε το πρόγραμμα των Εκκλησιαστικών ύμνων της Χορωδίας μέσα από τα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό.


          «Το Νυμφώνα σου», Θ. Πολυκράτη.
 
·         «Επι Σοι Χαίρει» ,     Θ. Πολυκράτη. 
·         Χερουβικόν ,             Λομπώφ. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου