Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΞΩΝ ΣΤΟ 5ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2016

Διεύθυνση: Antoniy Ivanov

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΞΩΝ


 Η Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών αποτελεί την παλαιότερη δραστηριότητα του Συλλόγου Παξών με έτος ίδρυσης το 1975. Προέκυψε από τη συνένωση με τον «Αρίωνα», μουσικό σύλλογο υπό την καθοδήγηση του ντόπιου μουσικού Βασίλη Μακρή το 1985. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας μέχρι και το 2004 κινούνταν γύρω από την μελοποιημένη ελληνική ποίηση.
Το 2001 έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε αποστολή των Πολιτιστικών Χωριών στο Πέρτζινε Βαλντάρνο της Ιταλίας.
Το 2004 με δάσκαλο τον Παξινής καταγωγής, ευρύτερα αναγνωρισμένο μουσικό Φώτη Αργυρό έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του νησιού μας.
Από το 2005 και μετά με δάσκαλο τον Κερκυραίο καθηγητή μουσικής Παντελή Πανδή απέκτησε νέο, πολύπλευρο ρεπερτόριο τραγουδώντας από βυζαντινή και ευρωπαϊκή εκκλησιαστική μουσική έως και έργα νέων Παξινών δημιουργών.
Το 2008 καλλιτεχνικός διευθυντής της Χορωδίας έγινε ο Βούλγαρος μαέστρος, Άντονυ Ιβάνοφ. Υπό την δική του διεύθυνση η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών απέκτησε ευρύτερο ρεπερτόριο Ελληνικής και Διεθνούς μουσικής.
Το 2010 ο Πολιτιστικός Σύλλογος προχώρησε στην ίδρυση παιδικής χορωδίας, που πλέον διαθέτει περίπου 50 μέλη ηλικίας 5 ως 15 ετών.
Η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων έχει λάβει μέρος σε καλοκαιρινές συναυλίες με την Χορωδία της Ένωσης Παξινών, με ορχήστρες της τοπικής Δημοτικής Μουσικής Σχολής, σε συνεργασία με την Δημοτική Φιλαρμονική αλλά και με διάσημους Έλληνες τραγουδοποιούς, τραγουδιστές, συνθέτες και μουσικά σύνολα.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οργανώνει κάθε χρόνο αυτόνομες παραστάσεις της Μικτή  Χορωδίας ενηλίκων αλλά και σε κοινή εμφάνιση με την Παιδική Χορωδία. Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των δύο χορωδιών αποτελεί πλέον θεσμό για το νησί των Παξών, όπως και η συναυλία με θρησκευτικούς ύμνους την Κυριακή των Βαΐων,  η συμμετοχή τους στην περιφορά του Επιταφίου κάθε Μεγάλη Παρασκευή αλλά και η καλοκαιρινή συναυλία τους κάθε Ιούνιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.
Η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών πρόσφατα συμμετείχε στο 2ο και στο 3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας .
Τον Σεπτέμβριο του 2013 συμμετείχε στην συνάντηση χορωδιών στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, που διοργάνωσε η χορωδία του ΟΤΕ.
Εχει συμετάσχει στο 4o και 5ο Φεστιβάλ Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας, και τον Μάιο του 2015 στην 28η συνάντηση Χορωδιών στην Λευκάδα. 
Η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών επιδιώκει κάθε χρόνο την συμμετοχή της σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς χορωδιών, σε συναυλίες από κοινού με άλλες χορωδίες και φιλαρμονικές στα πλαίσια των ανταλλαγών με πολιτιστικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα και γενικά εργάζεται για την συνεχή βελτίωσή της καθώς και για την πλαισίωση σημαντικών κοινωνικών στιγμών του νησιού των Παξών.
·

Παρακολουθήστε τη συμμετοχή της Χορωδίας στο 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας 2015.Παρακολουθείστε το πρόγραμμα των Εκκλησιαστικών ύμνων της Χορωδίας μέσα από τα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό.


        «Της συνόδου της πρώτης  Αρ. Μοναστηριώτη.
 
·         «Αγγελικαί δυνάμεις» Θ. Πολυκράτη.
·         «Άγιος ο Θεός» D. Hristov διασκευή Α.Ivanov.
·         «Θεός Κύριος» Θ. Πολυκράτη.
·         «Την κοινήν ανάστασιν» Θ. Πολυκράτη
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου